Mitt liv och mina tankar

Direktlänk till inlägg 26 april 2010

Påbörjad adressändring

Av Lena - 26 april 2010 14:58


  

Lyckoklöver - Oxalis triangularis

 

 

Dagens citat el ordspråk:

"Framgång beror bara på tur. Fråga en som har misslyckats."

Källa: E.W

 

 

Dagens namn: Teresia, Terese

 

Teresia kommer antagligen från grekiskan och anses betyda jägarinna eller kvinna från Thera. Thera är en ö i Egeiska havet. Även om namnets ursprung är grekiskt så är det den spanska formen Teresia som har fått störst spridning. Namnet användes först i Sverige 1737 och kom in i almanackan 1865 då Karl XV:s bror, August av Dalarna, gifte sig med en Teresia. Antalet namnbärare är drygt 15 100, av dessa har runt 1 300 det som tilltalsnamn. Runt 3 300 stavar namnet Theresia.


Terese är liksom Teresia troligen av grekiskt ursprung och betyder samma sak. Det är ett mycket vanligt namn idag. Terese kan stavas på alla möjliga sätt. Den överlägset vanligaste stavningen är Therese. Antalet namnbärare är drygt 39 200, av dessa har runt 15 900 det som tilltalsnamn.


  




Till er för uppskattade kommentarer...Ragnvi, Ruth, Margit & Yvonne K =D

 

  

Nu har jag påbörjat första fasen av adressändringen...

 

Eftersom mannen haft egen firma under alla år och vi inte velat ha vår post liggande i den postlåda vi har nere vid vägen där vi bor (då vi tidigare varit hemifrån hela dagarna) har vi haft en alternativadress med box i postrummet (numera placerad i entrén på ICA).

Tyvärr förfaller denna årshyra för boxen den 1 maj...och så snabbt kommer jag ju inte att flytta, den har jag iaf sagt upp idag, med eftersändning, så nu bor vi BARA här tills vidare. ;-)

 

~ Lena ~

 
 
Yvonne R

Yvonne R

26 april 2010 16:54

Förlåt jag har inte varit hos dig på ett tag men nu har jag kommit igång igen.
Fin blomma du har bild på idag.
Kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Love

26 april 2010 17:59

Du är så duktig som skriver i bloggen varje dag, jag hoppar över vissa dagar när jag inte hinner eller vill men det första jag gör på morgonen är att hälsa på mina bloggvänner.
Min man har ju också haft firma och här på landet har vi postlådorna i en rad på en annan väg vilket vi inte var så bra för oss. Nu får vi betala en slant och har en egen utanför huset, så bekvämt och brevlådan fick vi när vi fyllde år (vi fyller på samma dag) och den är så fint målad.
I dag har jag lagt undan alla tjocka tröjor och jackor för nu ska jag väl inte behöva dom på många månader. Dom har också lovat fint väder i Valborg.
När jag sitter här och tittar in i vår skog är den alldeles vit av vitsippor, så otroligt vackert.

Kramelikram från tant Love.

 
Margit

Margit

26 april 2010 22:48

Hej Lena!!!
Ja det är mycket som skall ordnas i samband med en flytt!! Man brukar behöva en lista där man "bockar av"...allt eftersom mag fixar en sak i taget...
Vilken fin blomma du visar!!!Nyligen köpt den???
Sänder kramar till er båda två!!! /Margit

http://margitholm.blogg.se

 
Anita

Anita

27 april 2010 10:14

Jasså ... nu har du ändrat postadressen i ett första skede. Jag är med dig varje dag fast jag inte hunnit med att kommentera. Du ger alltid inspiration och din kommentar igår gav mig faktiskt det svar som var rätt men jag skall blogga om det senare idag (förhoppningsvis) om inte den jag delar taket med har andra sysslor åt mig.
Blomman du visar idag är vacker och gör sig väldigt bra i den miljö den står i. Ögat tackar för fröjden.
Ha det oin vän!!!
Kram på dig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
Yvonne R

Yvonne R

27 april 2010 15:23

Tack för dina kommentarer hos mig så roligt.
Jag har arbetat som stationskontorist på Bilprovningen i 22 år så det här blir nytt för mig, om man nu inte räknar att jag trimmar mina egna hundar.
Kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 29 oktober 2010 16:25

    Idag har jag äntligen bestämt att jag stänger bloggen på obestämd tid. Har varken behov eller ork att underhålla den. Dock vill jag betona att den har varit viktig för mig och under en period behövde jag den verkligen. Självklart komme...

Av Lena - 21 maj 2010 18:30

        Dagens citat el ordspråk: "Du kan inte hjälpa de fattiga genom att utrota de rika." Källa: Abraham Lincoln     Dagens namn: Konstantin, Conny Konstantin kommer av latinets constans, som betyder ståndaktig. Konstantin st...

Av Lena - 20 maj 2010 22:45

      Dagens citat el ordspråk: "Billiga saker är inte bra, bra saker är inte billiga." Källa: Kinesiskt ordspråk   Dagens namn: Karolina, Carola Karolina är en feminin form av Carolus det vill säga den latinska motsvarigheten ti...

Av Lena - 19 maj 2010 23:30

      Dagens citat el ordspråk: "Ingenting är för människan så svårt att uthärda som ett liv utan uppgifter och mål." Källa: Blaise Pascal   Dagens namn: Maj, Majken Maj kommer troligen från månadsnamnet maj, Maja var den romersk...

Av Lena - 18 maj 2010 19:45

     Saxifraga 'Haagii', 17 maj 2010 Bilden lånade jag här     Dagens citat el ordspråk: "Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän; att läsa om den är som att återse en gammal bekant." Källa: Kinesiskt ordspråk   ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Vädret

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Skriv gärna en hälsning

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar till mina bloggvänner

Flagcounter fr.o.m. 2010-05-02

free counters

Mina bokmärken

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards